چهارشنبه 18 شهريور 1405 - Wed 09 Sep 2026
  • حمله به یک نفتکش در آب‌های سرزمینی عراق

  • دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم

  • جنایت بی‌رحمانه جنگنده‌های سعودی در یمن

  • بارش برف ریزه ترکیه را سفیدپوش کرد / فیلم

  • خسارات بارندگی شدید و طوفان در ساری / عکس

  • گل تماشایی روماریو در دیدار نمایشی / عکس

  • پاکستان: عملیات یمن علیه عربستان توافقنامه مکه را فعال می‌کند

  • شهادت ماموستا محمد نزهتی توسط گروهک‌های تجزیه‌طلب

  • قیمت آیفون ۱۷ امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور

  • جدایی یک ستاره پرسپولیسی در پایان فصل

  • حاج داود کریمی؛ مبارز مکتبی

  • سید امیر حسینی دلم پر از شکایته امام مهربون

  • این خودروها سهمیه اول و دوم بنزین ندارند

  • افشاگری علی کریمی علیه اکانت‌های سایبری پهلوی

  • نتانیاهو شمشیر انتخاباتی را از رو بست

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

  • متلاشی شدن باند فساد اداری در شهرستان کلاردشت

  • برگ برنده استقلالی‌ها برای بازی با السد قطر

  • موج زائران در مسجدالحرام؛ سعودی‌ها چه کردند+ فیلم

  • تقدیر و تشویق دریادار عظمایی توسط رئیس ستادکل نیروهای مسلح

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 281448
    تاریخ انتشار: 03/بهمن/1400 - 10:47

    بحران خشکسالی در ایران/ بارش‌های زمستانی هم بی اثر بود

    رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اشاره به تاثیر بارندگی‌های اخیر بر تامین آب کشور گفت: بارش‌های اخیر به شکل بی‌سابقه‌ای درتامین آب مورد نیاز استان‌های جنوبی موثر بوده است اما برنامه‌های سازگاری با کم ‌آبی باید در سطح کشور در اولویت قرار گیرد و تمام برنامه‌های توسعه در سطح کشور مطابق با طرح‌های سازگاری با کم آبی طراحی شود.

    بحران خشکسالی در ایران/ بارش‌های زمستانی هم بی اثر بود

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ابیسنا،  احد وظیفه درباره میزان بارش‌های کشور از ابتدای سال جاری تا۳۰دی‌ماه اظهارکرد: میانگین بارندگی در کشور، از ابتدای سال آبی جاری ۹۸.۳میلیمتر بوده است که ۴ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت بوده یا به عبارتی میانگین بارش کشور در محدوده نرمال است. میانگین بارش از ابتدای فصل جاری(زمستان)۵۸.۴ میلیمتر و  ۷۷.۵ درصد بیش از میانگین بلندمدت بوده است.

    رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره میزان بارندگی در دی‌ماه گفت: میانگین بارش تجمعی در پهنه کشور طی ماه اول زمستان ۵۸.۴ میلی‌متر ثبت شد. این میزان  ۷۷.۵ درصد بیش ازمیانگین بارش بلندمدت است. طی هفته آخر دی‌ماه نیز بارندگی در کشور ۲۸.۶میلی‌متر ثبت شد که حدود ۲۳۹ درصد بیش از میانگین بارش بلند مدت در بازه زمانی مشابه است.

    وظیفه ادامه داد: توزیع بارش در کشور به‌گونه‌ای است که در استان‌های جنوبی تا جنوب‌ شرقی کشور میزان بارش بیش از نرمال بلند مدت و در استان‌های شمال‌ شرقی، غرب تا جنوب‌غرب کشور در استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان میزان بارش بین ۲۵ تا ۵۰ درصد کمتر از نرمال است.

    وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که چقدر بارش‌های ماه‌های اخیر درتامین نیاز آبی کشور تاثیر داشته است، گفت: به‌طور قطع بارش‌ها عامل اصلی تامین آب کشور و تغذیه سفره‌های زیرزمینی هستند. بارش‌های اخیر به شکل بی سابقه‌ای در تامین آب مورد نیاز استان‌های جنوبی کشور، حداقل در کوتاه‌مدت موثر بوده است. بارندگی‌هایی که بیشتر از حد نرمال هستند، در تغذیه سفره‌های زیرزمینی و تامین آب برای مصارف مختلف از آب‌های سطحی بسیار موثر است و با توجه به بارش‌های کم جنوب کشور در دو سال اخیر،این بارش‌ها بسیارمهم  و تاثیر گذار هستند.

    رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان اینکه در دو دهه اخیرخشکسالی‌ها به مراتب بیشتر از بارش نرمال و دوره ترسالی بوده است، اظهار کرد: با این وجود، برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی به شکل بی سابقه‌ای افزایش یافته است.

    وی ادادمه داد: با توجه به میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی، حتی دریافت بارش در حد نرمال در کشور نیز به معنی تامین تمام آب مورد نیاز برای مصرف در سطح فعلی نیست و تامین آب مورد نیاز در سطح فعلی تا حد زیادی به تخلیه پیوسته سفره‌های زیرزمینی منجر می‌شود و حجم آب برداشتی بسیار بیش از حد مجاز یا توان اکولوژیک و تجدیدپذیری آبخوان‌ها است. 

    وظیفه در پایان تصریح کرد:برنامه‌های سازگاری با کم ‌آبی باید در سطح کشور در اولویت قرار گیرد و تمام برنامه‌های توسعه مطابق با طرح‌های سازگاری با کم‌آبی طراحی شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما